27/07/2021

Rensning af vandtanken. Jeg har en vandtank som jeg meget gerne vil sikre, at kunne drikke vandet fra. Der findes mange og dyre produkter i bådbutikkerne til dette formål, men er der et billigt alternativ ?

Ja der findes mange produkter. Nogle skal fyldes i tanken og stå over et døgns tid og andre kan tilsættes løbende og som du derfor også må indtage direkte.
Derudover findes der inline kulfiltre og kulfilter hvor kun indsatsen skal udskiftes, som vi kender det fra et diesel/oliefilter.
De fleste velassorterede bådudstyrsbutikker sælger også gerne den billigere version, som kan være Rodalon, både i en udendørs og indendørs version.
Jeg vil gerne anbefale Rodalon i den indendørs version, som grundigt kan fjerne vinterens mikroorganismer i vandtanken og som efterfølgende forebygger eventuelle bakteriedannelser.

Lav en opløsning i forholdet 1:10 og fyld denne blanding op i hele tanken og lad blandingen virke i ca. 1-2 timer.
Husk at aktivere pumpen således at blandingen når ud gennem vandsystemets slanger og vandhaner.
Her efter gennemskylles vandtanken 3 x med rent vand og din tank er nu klar til brug.
For at være helt sikker har jeg også monteret et inline kulfilter og som jeg udskifter for hver sæson. Selv syntes jeg at netop dette giver vandet en frisk smag, men måske er det bare noget jeg tror og har ingen dokumentation for at være tilfældet.