Manuelt versus el-toilet

HVILKET TOILET TYPE OG VALG AF EGENSKABER:
Bådtoiletter kan udvælges ud fra tre ønsker:
Skal det betjenes manuelt.
Et manuelt toilet er uafhængig af om der er nok strøm på batteriet og hvis ja, – så kan det anvendes også når du får gæster efter lidt instruktion.

 1. Vil du have et elektrisk toilet 12/24 volt.
  Dette kræver altid strøm på batteriet og anvendes derfor ofte sammen med landstrøm og er nemt at betjene fra et simpelt display, også for dine gæster.
  Udskylningen og dermed hygiejnen er let og effektiv.

 2. Skal skyllevandet komme fra din ferskvandstank eller direkte fra det omkringværende saltvand.
  Det har i mange år været sædvane at toilettets skyllevand altid kom fra saltvandet omkring båden, men f.eks. i vores naboland Sverige er det i dag mere end halvdelen af nye toiletter tilsluttet bådens ferskvandstank og hvorfor så det ?
  Sandsynligvis fordi det ikke giver de velkendte lugtgener fra havvand, der rådner efter kun få dage. Men også bedre gennemstrømning af ferskvandstanken og dermed nedsættelse af risikoen for udvikling af sundhedsfarlige bakterier i din eksisterende ferskvandstank m.v..
  Er du langturssejler er dette valg ikke aktuelt, da du derfor nok har valgt det manuelle toilet og selvfølgelig ikke bruger dit sparsomme ferskvand ombord til toiletskyld.
  Har du en meget lille ferskvandstank kan dit toilet tilsluttes saltvandsindtaget eller måske tilsluttes også ferskvandstanken via en Y-ventil.

 3. Sidst men ikke mindst skal du skelne lidt til brugerne af toilettet og stedet hvor dit båd toilet skal installeres. I rigtige mange både er der lavet et lille repos/forhøjning hvor det er tiltænkt at toilettet skal stå. At nå ned med lidt for korte ben er i rigtig mange både faktisk ret svært. Mange toiletter leveres i dag både i en standard version og i en lav version hvor den eneste forskel er at den måske bare er 5 cm lavere.
  Det kan gøre en stor forskel for komforten.

Lidt ”salgs”-information om specielt Laguna elektriske toilet, men jeg har medtaget dette, fordi jeg finder netop dette toilet, som en af mine favoritter, når et toilet skal være elektrisk.
Denne nyere serie gør dette toilet både behageligt og attraktivt, ligesom du kender det fra et hjemmetoilet.
Basen er af slagfast materiale.
Toilettet kan installeres enten over eller under havoverfladen.
Laguna fra Matro marine har som producentens øvrige toiletter, både en stor ydeevne og god pålidelighed.
Støjniveau og design har virkelig her nået de højeste standarder.
Skyllecyklussen er automatisk og bortleder spildevandet gennem en højtydende pumpe, der tillader tømning af kummens indhold op til 7 meter i højden og i en afstand op til 70 m.
Dette hydrovakuum toilet kan tilsluttes bådens eget automatiske trykvandsystem eller en særskilt skyllepumpe installeret andet sted ombord og tilsluttet sit eget vandindtag.
Toilettet er udstyret med en elektronisk kontaktstyring til automatisk regulering af vandindtag og udløb i 2 forskellige trin:
Først fyldes skålen op med rent vand, og i andet trin bortledes indholdet fra skålen ind til skålen er tom og ren.
Slutteligt aktiveres et kort skyld, så toilettet byder dig velkommen til næste gang.

Matro Marines øvrige toiletter, som Luksus og Deluxe modellerne kan installeres uafhængigt af et centraliseret system eller med et enkelt system.
Deluxe modellen kan også fungere som et bidet:
Faktisk er det muligt at montere toilettet med et valgfri bide-fittings.
Vandforbruget er meget lavt (ca. 1 – 2,5).
Skyllepumpe eller elektroventilen skal bestilles adskilt om denne løsning vælges.På forespørgsel (ikke lagervare) fås toiletkummen i følgende farver: Champagne – lysegrøn – sort – blå.
Slangeforbindelser: Indløb. 19 mm svarende til 3/4”,
Udtag 25/38 svarende til 1”/1 1/2”.

En kraftig cirkulationspumpe tager sig af det hårde arbejde

En kraftig cirkulationspumpe har Matromarine her valgt, dels grundet et lavt støjniveau, men også samtidigt en stor pålidelighed og ikke mindst tåler at løbe tør for vand.

Her modellen Laguna monteret.

Søger du flere oplysninger kig med her.
https://matromarine.com/